MikroTik P2P link

I used to love microtik but these two units I recently purchased have been nothing but trouble.

Detailing the setup procedure to as I seem to have to redo it.

Erase Config – Hold down reset button while powering up. Until LED light flashes quickly.

Connect to 192.168.88.1

IP Addresses set 10.0.0.141 for House.

IP Routers Add Gateway 10.0.0.138

System SNTP set to preferred NTP Server.

System Time Set Timezone to Australia/NSW

Bridge Add New

Bridge Ports Add Ether

Bridge Ports Add Wireless

Lost Access Grrr.

Erase Config – Hold down reset button while powering up. Until LED light flashes quickly.

IP Address 10.0.0.141

Router Identity MikroTik-House

DHCP Server Off

NAT Off

Apply Config and everything disappears!

Oh its changed the IP, but no notice, just all settings go blank.

Interface AddNew Bridge

IP Addresses Add 10.0.0.142 to Bridge

IP Routers Add Gateway 10.0.0.138

FGDHFHF Lost access again?!!??!

Erase Config – Hold down reset button while powering up. Until LED light flashes quickly.

IP Addresses Add 10.0.0.141 to wlan.

https://wiki.mikrotik.com/wiki/Transparently_Bridge_two_Networks

Changed to Bridge and off air fuushfhfing again

Erase Config – Hold down reset button while powering up. Until LED light flashes quickly.

IP Address 10.0.0.141 to wlan0

Erase Config – Hold down reset button while powering up. Until LED light flashes quickly.

Jump into winbox and click remove config, as I don’t want DHCP etc and then 3 seconds later I’m disconnected… Why fuufjfcking bother giving me the option if it will fuufdcking just wipe config and brick it?!?!?!

https://wiki.mikrotik.com/wiki/Transparently_Bridge_two_Networks

Followed Command prompts and it worked… fudkkdkfck

Now the 192.168.88.1 IP one ONE of the ends has disappeared… fuufUFJJCL. I can ping it but no web…